Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türk savunma ve havacılık sanayisinin ihracat performansına dikkat çekerek, “Genişleyen uluslararası işbirliklerimiz, derinleşen ekosistemimiz ve artan üretim kapasitemiz ile..

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türk savunma ve havacılık sanayisinin ihracat performansına dikkat çekerek, “Genişleyen uluslararası işbirliklerimiz, derinleşen ekosistemimiz ve artan üretim kapasitemiz ile ihracat performansımızı daha ileri taşımayı hedefliyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk savunma ve havacılık sanayisinin ihracat performansındaki artışın sürdüğünü belirtti.
Görgün, 2026 yılı nisan ayında 962 milyon dolar ihracat yapıldığını, ocak–nisan döneminde ise ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak 2 milyar 871 milyon dolara yükseldiğini ifade etti.
‘DAHA İLERİ TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ’
Küresel rekabet ve belirsizliklere rağmen elde edilen başarının güçlü bir üretim ve ihracat kapasitesini ortaya koyduğunu vurgulayan Görgün, sektörün büyüme ivmesine dikkat çekti.
Görgün açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda, savunma ve havacılık sanayimiz teknoloji odaklı büyümesini kararlılıkla sürdürmektedir. Genişleyen uluslararası işbirliklerimiz, derinleşen ekosistemimiz ve artan üretim kapasitemiz ile ihracat performansımızı daha ileri taşımayı hedefliyoruz. SSB personelimiz, savunma sanayi şirketlerimiz ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
KAYNAK: AA
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)